De mensen achter maak met smaak

Ondernemersduo Iwan de Koker en Mirka Jansen zijn de mensen achter Maak met Smaak. Zij zijn op vrijdag en zaterdag met veel passie en aandacht jullie gastheer en  gastvrouw. Hun droom is een intiem  restaurantje, waar je lange avonden kan genieten van goed gekozen drankjes en vers bereide gerechten. En zij zijn heel blij met chef-kok Yamen, die samen met de  trotsleveranciers ervoor zorgt dat gasten van lokale producten kunnen proeven.

chef Yamen Makhzom

Yamen is sinds 2015 in Nederland na te zijn gevlucht uit zijn geboorteland Syrie. Koken is zijn grote passie. Het werd hem met de paplepel ingegoten van huis uit door zijn moeder en tante. Later na diverse opleidingen kookte hij in meerdere Europese landen op topniveau.

Hij kookt met grote precisie voor zowel gerecht als ingrediënt. Yamen’s visie en filosofie: ‘het gaat niet alleen om de smaak, maar om het geheel van het gerecht: waar komen de ingrediënten vandaan? Zijn ze wel relevant voor het seizoen? Krijgt de boer een eerlijke prijs voor zijn product? Wordt het product met passie en toewijding gemaakt of verbouwd?’ Dit alles bij elkaar opgeteld in  combinatie met zijn nimmer aflatende creativiteit zorgt ervoor dat de gasten bij Maak met Smaak iedere week weer aangenaam  zullen worden verrast door zijn menu’s.

‘Het eten verschijnt als steeds weer een nieuwe verrassing.  Schilderijtjes waar je je tanden in mag zetten. Je beleeft de weg van de bodem tot in de keuken en proeft de transformatie tot een  kunstzinnige combinatie van smaken uit de natuur.’